Nyhet

Africa Oil erhåller 100 miljoner dollar i utdelning från Prime - nästan fått igen hela köpeskillingen

Olje- och gasbolaget Africa Oil har fått 100 miljoner dollar i utdelning från sin nigerianska investering Prime, ett bolag som Africa Oil äger till 50 procent.

Africa Oil investerade 520 miljoner dollar i Prime i januari 2020. Sedan dess har bolaget fått elva utdelningar om totalt 500 miljoner dollar.

"Vi har haft en stark start på året med en skuldfri balansräkning, genomförandet av en basutdelningspolicy för Africa Oils aktieägare och tillkännagivandet av en betydande fyndighet av lätt olja utanför Namibia. Det gläder mig också att efter två starka produktionsår och efter att ha fått 500 miljoner dollar i utdelning från Prime, att våra 2P-reserver i slutet av 2021 är högre än 2P-reservbasen vid tidpunkten för Prime-förvärvet. Detta understryker den utmärkta kvaliteten på dessa tillgångar", uppger vd Keith Hill i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt