Agtira genomför en riktad nyemisison på 20 mijoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Agtira genomför en riktad nyemisison på 20 mijoner kronor

Foodtech-bolaget Agtiras styrelse har beslutat att genomföra en riktad nyemission på 20 miljoner kronor för att möta den starka efterfrågan på bolagets odlingssystem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer emittera högst 1,20 miljoner B-aktier till teckningskursen 16,65 kronor per aktie, vilket motsvarar 20 miljoner kronor. Teckningskursen har fastställts baserat på aktiens volymvägda snittkurs under den senaste handelsdagen, den 18 oktober. Emissionen genomförs därmed utan rabatt.

Två av dem som deltar i den riktade nyemissionen är Stig Svedberg och Lars Göran Bäckvall, välkända näringslivsprofiler i Västernorrland och Tomas Emanuelz, handlare på ICA Maxi Sundsvall, som driver den allra första butiken med Agtiras Instore-system med vertikalodlade gurkor.

Agtira har tecknat flera viktiga avtal med dagligvarubutiker om att anlägga odlingssystem i nära anslutning till butikerna. Man har också tecknat ett viktigt ramavtal med grönsaksgrossisten Greenfood, som innebär att tio stora odlingssystem ska etableras på olika platser i Sverige de kommande åren, där Agtira svarar för investeringarna.

- Agtira har tecknat en rad viktiga avtal det senaste året och intresset för Agtiras produkter bara ökar. Vi vill inte tappa momentum i denna expansion och för att öka kapitalet gör vi denna framåtriktade nyemission och planerar för samarbete med bank om ytterlare bankfinansiering, kommenterar Agtiras finanschef och tillförordnade vd Christer Edblad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Agtira

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Agtira

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt