AIK Fotboll får sanktionsavgift av FI på 1,05 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AIK Fotboll får sanktionsavgift av FI på 1,05 miljoner kronor

Finansinspektionen har bedömt att AIK Fotboll överträtt regelverket MAR avseende informationsgivning vid en spelarförsäljning 2019 och beslutat om en sanktionsavgift på 1,05 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

AIK Fotboll har per den 3 februari 2020 informerat i pressmeddelande att Finansinspektionen, FI, preliminärt bedömer att AIK Fotboll, i samband med en försäljning av fotbollsspelaren Kristoffer Olsson i början av 2019, överträdde vissa av de skyldigheter i EU:s marknadsmissbruksförordning, MAR, som det åligger noterade bolag att följa.

FI har gjort bedömningen att AIK Fotboll har åsidosatt kraven på offentliggörande av insiderinformation i Marknadsmissbruksförordningen genom att inte ha offentliggjort insiderinformation så snart som möjligt samt att AIK Fotboll vid offentliggörandet inte har angett att informationen utgjort insiderinformation. Slutligen har FI bedömt att AIK Fotbolls insiderförteckning inte varit korrekt.

AIK Fotboll kommer nu, tillsammans med sina juridiska rådgivare, gå igenom Finansinspektionens beslut för att göra en bedömning om beslutet skall överklagas. En överklagan skall i så fall göras inom tre veckor till Förvaltningsrätten. AIK Fotboll har sedan tidigare genomfört en översyn av bolagets processer för informationshantering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AIK Fotboll

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AIK Fotboll

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt