Nyhet

Alligo

Alligo ökar rörelseresultat under första kvartalet

Industriåterförsäljaren Alligo redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 6,5 procent till 2 095 miljoner kronor (1 968).

Ebita-resultat blev 105 miljoner kronor (82), med en ebita-marginal på 5,0 procent (4,2).

Rörelseresultatet blev 80 miljoner kronor (67), med en rörelsemarginal på 3,8 procent (3,4).

Rörelseresultatet har belastats med jämförelsestörande poster om -9 miljoner kronor (-) som avser kostnader inför särnotering av Momentum Group (affärsområde Komponenter & Tjänster) om 5 miljoner kronor samt avgångskostnader i samband med ledningsbyte i Finland om 4 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt för kvarvarande verksamhet blev 56 miljoner kronor (45), en ökning med 24,4 procent mot föregående år. Resultat per aktie kvarvarande verksamhet hamnade på 1,10 kronor (0,90).

"Det har varit ett intensivt första kvartal som inneburit stora förändringar för vår verksamhet. Momentum Group delades ut till aktieägarna och vårt integrationsarbete fortsatte i hög takt", säger vd Clein Johansson Ullenvik i en kommentar.

Han fortsätter:

"Vi effektiviserar verksamheten och skapar bättre möjligheter för sortiment- och säljstyrning som i sin tur förbättrar förutsättningarna för organiskt tillväxt och i förlängningen även för framtida förvärv."


Alligo, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2 0951 9686,5%
EBITA1058228,0%
EBITA-marginal5,0%4,2%
Rörelseresultat806719,4%
Rörelsemarginal3,8%3,4%
Nettoresultat564524,4%
Resultat per aktie, kronor1,100,9022,2%


http://media.finwire.com/media/FWM00732CE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt