Nyhet

Altrias investering i e-cigarettsbolaget Juul bröt inte mot konkurrensregler enligt nytt beslut

Amerikanska tobaksbolaget Altrias investering i e-cigarettbolaget Juul bröt inte mot några federala konkurrensregler enligt en domare. Federal Trade Commissions krav mot bolagen har därmed avslagits, enligt ett pressmeddelande.

FTC stämde Altria i april 2020 och ville att de skulle avyttra sin investering i bolaget då de hävdades använda sitt inflytande för att "krossa konkurrenter".

Altrias investering på 35 procent i Juul var initialt värd 12,8 miljarder dollar men har skrivits ned till 1,7 miljarder - en nedgång om 87 procent.

Morgan Stanley sa förra veckan att de förväntade sig att Altria skulle tvingas avyttra investeringen som tidigare har beskrivits "ha lite värde" och vara "en köpoption på en återkomst för Juul".

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Altria Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Altria Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt