Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AMF

AMF blir nästa storägare att acceptera budet på Cary Group

AMF Pension & Fonder blir nästa storägare att acceptera det höjda budet på bilglasbolaget Cary Group.

"Baserat på nu tillgänglig information bedömer AMF efter en samlad bedömning att en accept av det höjda erbjudandet om 70 kronor per aktie bäst tillvaratar dess kunders och fondandelsägares intressen, och AMF avser därför att acceptera det höjda erbjudandet", skriver AMF i ett pressmeddelande.

Det är CVC Fonder och Nordic Capital som genom Teniralc lagt ett kontant uppköpserbjudande på Cary Group på 70 kronor per aktie. Budet höjdes för drygt två veckor sedan från 65 kronor per aktie efter att ha mötts med svala reaktioner från ägarna.

Tidigare har SEB Fonder meddelat att man accepterar budet.

AMF äger 9,4 procent av rösterna och kapitalet i Cary Group, och är således näst största ägare.

Vid fredagens stängning låg Cary Groups aktie på kursen 68,65 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt