Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden ser motiverat värde om 2,2 kronor per aktie för Active Biotech

Analysguiden ser ett motiverat värde om 2,2 kronor per aktie för forskningsbolaget Active Biotech. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Analysfirman räknar med att bolagets samtliga tre projekt under året kan redovisa någon form av säkerhets- och effektdata från tidiga skeden.

Vad gäller kassan uppgick den till 38 miljoner kronor per den sista mars, och bolaget anser att den kommer räcka ytterligare 12 månader, trots att man förbrukade 15 miljoner kronor under det första kvartalet. Bolaget räknat alltså med lägre kostnader under återstoden av året.

"Inom en period av sex månader räknar styrelsen med att återkomma med en finansieringsplan. Denna situation är ett riskmoment för aktien och i väntan på hur finansieringen ska lösas är det svårt att ha en stark uppfattning om aktien. I vårt basscenario med ett motiverat värde på 2,2 kronor förutsätter vi att en finansiering av en fas 2-studie med laquinimod kan göras på nuvarande värdering", skriver analyshuset.

Igår stängde aktien på 1,17 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt