Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto

Anoto ökar rörelseförlusten något

Teknikbolaget Anoto redovisar en blygsam ökningen av omsättningen under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade något medan nettoförlusten minskade rejält tack vare valutaeffekter.

Omsättningen steg till 23,8 miljoner kronor (23,6). Omsättningen var negativt påverkad av ett produktionsstopp i en månad medan bolaget flyttade tillverkningen till en ny anläggning och nytt tillverkningsföretag.

"Vår nya tillverkningspartner SMAC kommer att upphandla komponenter, tillverka och därefter leverera färdiga produkter till oss. Att inleda ett samarbete med SMAC är en stor förändring från tidigare egen tillverkning där vi varit tvungna att köpa upp komponenter för tillverkning själv och därefter betala för tillverkningen innan vi kunnat leverera produkterna till kunder", säger vd Joonhee Woo.

Rörelseresultatet blev -14,5 miljoner kronor (-13,2).

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner kronor (-14,5).

Resultatet efter skatt blev -4,2 miljoner kronor (-15,0), och per aktie -0,05 kronor (-0,09).
Den betydligt minskade förlusten beror på en valutakursförändring mellan kronan och dollarn som varit gynnsam för bolaget.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,3 miljoner kronor (-14,2).

Likvida medel uppgick till 2,0 miljoner kronor (8,9).

Anoto, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning23,823,60,8%
Rörelseresultat-14,5-13,2
Resultat före skatt-3,2-14,5
Nettoresultat-4,2-15,0
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,09
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,3-14,2
Likvida medel2,08,9-77,5%


http://media.finwire.com/media/FWM007F9B3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.