Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto vill göra två riktade emissioner på totalt 3 miljoner kronor

Teknikbolaget Anoto har beslutat om att göra en riktad nyemission av units på cirka 1 miljon kronor före emissionskostnader. Därutöver har styrelsen beslutat att kalla till en extrastämma för att rösta om ytterligare en riktad nyemission, enligt ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen avser units, där varje unit består av tre aktier och en teckningsoption av serie 2022/23.

Teckningskursen per unit är 1,80 kronor per aktie, vilket motsvarar en teckningskurs på 0,60 kronor per aktie. Varje teckningsoptionen berättigar till teckning av en ny aktie till teckningskursen 0,60 kronor per aktie.

Enligt Anoto är utspädningseffekten från den riktade emissionen cirka 0,7 procent, och ytterligare 0,2 procent om samtliga teckningsoptioner utnyttjas.

Emissionen riktas till ett begränsat antal på förhand vidtalade investerare, skriver bolaget.

Vad gäller den andra emissionen är målet att dra in 2 miljoner kronor genom emittering av högst 3,33 miljoner aktier. Därutöver kommer också 1,11 miljoner teckningsoptioner av serie 2022/2023 att emitteras. Också här handlar det om en emission av units, där varje unit består av tre aktier och en teckningsoption. Teckningskursen för units och optionen är densamma som i ovannämnda emission. Den här emissionen väntas tecknas av bolagets styrelseordförande Jörgen Durban och vd Joonhee Won.

Den andra emissionen innebär en utspädningseffekt på cirka 1,4 procent, samt ytterligare 0,4 procent om optionerna nyttjas fullt ut.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.