Nyhet

Athanase

Athanase Innovation gjorde tre investeringar i Q1

Athanase Innovation redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till -1,4 miljoner kronor (0). Den negativa nettoomsättningen beror på att det helägda dotterbolaget Ivisys omklassificerat förskottsbetalningar samt gjort uppgörelser avseende gamla projekt som lett till krediteringar och avsättningar.

Rörelseresultatet blev -17,8 miljoner kronor (0,0). Resultatet före skatt var -22,6 miljoner kronor (15). Resultatet efter skatt blev -22,8 miljoner kronor (11,9).

Nya investeringar om 36 miljoner kronor har skett i de onoterade bolagen Discord, CloudNC och Flyttsmart.

"Under årets första månader har vi sett stora justeringar gällande värderingar av noterade teknikbolag, och det förefaller sannolikt att detta bidrar till justeringar av värderingarna bland
de onoterade teknikbolagen också. I turbulenta situationer som dessa är vårt pragmatiska och långsiktiga investeringsperspektiv en värdefull tillgång", uppger tillförordnade vd:n Björn Jeffery, i en kommentar.

Han fortsätter.

"Vi kan investera på ett sätt som passar de rådande omständigheterna bäst, utan att ändra vår underliggande modell. När entreprenörernas planer hamnar utanför den regelrätta logiken för riskkapital blir en alternativ förvaltare som vi en mycket intressant och konkurrenskraftig partner."

Athanase Innovation, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning-1,40
Rörelseresultat-17,80,0
Resultat före skatt-22,615
Nettoresultat-22,811,9


http://media.finwire.com/media/FWS00741E4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Athanase Innovation

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Athanase Innovation

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt