Autoliv backar svagt efter flera analysuppdateringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Autoliv backar svagt efter flera analysuppdateringar

Autoliv

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv backar i dag med 0,7 procent till 819,60 kronor, i spåren av ett par analysuppdateringar.

BNP Paribas Exane har dragit upp rekommendation till outperform från neutral, medan Nordea går åt andra hållet med en sänkning till behåll från köp. Handelsbanken har i dag upprepat behåll på kort sikt, och upprepat outperform på lång sikt.

Handelsbanken skriver i sin analys att marknaden underskattar den långsiktiga potentialen i Autoliv, vilket är kopplat till låga förväntningar vad gäller den globala fordonsproduktionen.

"I det medellånga perspektivet tror vi att exekveringen av ökade marknadsandelar i orderboken kommer att vara den huvudsakliga tillväxtdrivaren. I ett längre perspektiv tror vi att strukturell tillväxt via högre andel säkerhetsinnehåll i bilar, en högre penetrationsgrad för passiv säkerhet i Kina samt ökat skydd för sårbara trafikanter (som airbags för tvåhjulingar och skydd för gångtrafikanter) potentiellt kan bidra till att addera ytterligare 11 miljarder dollar till marknaden för passiv säkerhet om 19 miljarder dollar", skriver Handelsbanken.

Autoliv kommer med rapport den 27 januari. Inför denna har Handelsbanken sänkt sina prognoser för försäljning och resultat för 2022 med 0,8 procent respektive 5,6 procent då man bedömer att fjärde kvartalet varit något tuffare än Autoliv förväntade sig i sin guidning.

"Med det sagt höjer vi motsvarande prognoser för 2023 med 1,6 respektive 2,7 procent, då förväntar oss ett bättre första halvår och ytterligare kostnadsbesparingar", skriver Handelsbanken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt