Nyhet

Bank

Bank of England ligger efter sina kollegor - Abrdn

Strax efter lunch kom Bank of England (BOE) med sitt framskjutna räntebesked. Likt marknadens förväntningar höjdes räntan med 50 punkter till 2,25 procent.

Flera centralbanker har i veckan höjt sina räntor med fler punkter än vad BOE valt att göra. Federal Reserve höjde igår med 75 punkter och Riksbanken överraskade i tisdags med en höjning på 100 punkter.

Enligt Luke Bartholomew, seniorekonom på kapitalförvaltaren Abrdn, får det den brittiska centralbanken att sticka ut bland sina kollegor.

"Bank of England verkar därför vara något av en eftersläntrare jämfört med internationella kollegor, vilket sannolikt kommer att hålla pundet under säljtryck. Marknadens uppmärksamhet kommer nu att riktas mot regeringens finanspolitiska tillkännagivande i morgon, som ser ut att ge en betydande lättnad i finanspolitiken", säger Bartholomew

Även Handelsbanken väljer att lyfta fram det försvagade pundet i en kommentar utgiven efter räntebeskedet. Enligt banken kan en tajtare arbetsmarknad tillsammans med en aggressiv penningpolitik från Fed sänka pundet än mer, som sedan augusti tappat 7 procent jämfört mot dollarn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt