Nyhet

Bättre

Bättre än väntat från Tencent Music

Tencent Music redovisar en bättre än väntad rapport för det första kvartalet.

Omsättningen ökade med 24 procent till 7,82 miljarder yuan, motsvarande 10,1 miljarder kronor, medan förväntat var 7,73 miljarder yuan enligt Refinitiv.

Vinsten landade på 926 miljoner yuan (887). Resultatet per amerikanskt depåbevis var 69 yuan, att jämföra med väntade 55 yuan.

Det förbättrade resultatet kommer från en stark tillväxt i abonnemangsintäkter och annonsintäkter från musikstreamingplattformen.

Rapporten kommer efter att Tencent Music under måndagen kommit överens med Sony Music om en flerårig förlängning av det digitala distributionsavtalet.

https://ir.tencentmusic.com/2021-05-17-Tencent-Music-Entertainment-Group-Announces-First-Quarter-2021-Unaudited-Financial-Results

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tencent Music

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tencent Music

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt