Tencent Music aktie | TME | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Tencent Music aktie • TME • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnTencent Music
StatusNoterad
TickerTME
LandUSA
BranschInternettjänster
Nästa rapport14 May
Antal ägare Avanza533 st
Antal ägare Nordnet212 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Tencent Music Entertainment Group är verksamma inom musikbranschen. Idag erbjuder bolaget diverse online tjänster inom musik och sociala medier, vilket inkluderar musikplattformer för att upptäcka, lyssna och dela med sig av musik, samt tillgång till ett brett utbud av internationellt innehåll. Produkterna säljs under varierade varumärken som QQ Music, Kugou Music och Kuwo Music.
Dölj beskrivning ▲

Köpa Tencent Music

Analysera Tencent Music

Handla Tencent Music

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Tencent Music

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som Tencent Music

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder.

Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google.

Meta Platforms Inc är en global koncern som driver ett flertal populära sociala nätverkstjänster, där de mest kända inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus.

Speqta är verksamma inom digital marknadsföring. Bolaget erbjuder produkter och tjänster som berör prestationsbaserad marknadsföring av E-handelsbutiker.

Alibaba är ett kinesiskt online-handelsbolag. Bolaget erbjuder diverse tekniska onlinetjänster samt tjänster som möjliggör för privatpersoner och företag att bedriva handel i Alibabas system.

Spotify Technology bedriver en musikplattform innehållande ett brett utbud av strömmad musik från hela världen.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Tencent Music

Ska man investera i Tencent Music aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Tencent Music en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Tencent Music.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Tencent Music utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Tencent Music utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Tencent Music rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-14.

Det är altså 26 dagar kvar till nästa rapport i Tencent Music.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Tencent Music senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Tencent Music i sitt senaste utlåtande: Morningstar höjer Tencent Music till köp (behåll), riktkurs 13 dollar (12,50) - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Tencent Music

Många som är intresserade av Tencent Music titar ofta på andra bolag i samma branch, Internettjänster. Några av de mest populära bolagen är Amazon från USA, Alphabet från USA och Meta Platforms från USA

Tencent Music forum

Var kan jag diskutera Tencent Music och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Tencent Music: Tencent Music forum.

När du har hittat ett aktieforum för Tencent Music som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Tencent Music via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Tencent Music

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Tencent Music

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Tencent Music!

STÄNG X
Handla aktier i Tencent Music
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Tencent Music aktie att handla på börsen?

Ja, Tencent Music är börsnoterade i USA, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Tencent Music.

Vad har hänt med Tencent Music aktien?

Här är den senaste nyheten där Tencent Music nämns: Dagens aktierekommendationer – Carnegie skruvar upp riktkursen för Volvo.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Tencent Music aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Tencent Music aktien - är den övervärderad?

Tencent Music kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Tencent Music aktien - är den undervärderad?

Tencent Music kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Tencent Music aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Tencent Music. Hos dessa nätmäklare kan du även se Tencent Music aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Tencent Music?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Tencent Music på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.