Bavarian Nordic erhåller flera vaccinorder från ett antal länder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Bavarian Nordic erhåller flera vaccinorder från ett antal länder

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic har idag tecknat avtal med ett antal länder om att leverera vaccin mot apkoppar. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det aktuella utbrottet av apkoppor fortsätter att kräva ett snabbt och samordnat svar från hälsomyndigheterna. Vi är glada att kunna hjälpa nya såväl som befintliga länder från Europa, Asien, Mellanöstern och Amerika med leverans av vacciner, samtidigt som vi fortsätter våra dialoger med andra regeringar för att göra vaccin tillgängliga så snabbt som möjligt för att mildra situationen", säger vd Paul Chaplin.

Till följd av beställningarna höjer företaget återigen sina estimat gällande omsättningen för året. Man förväntar sig nu intäkter om mellan 2 700 och 2 900 miljoner danska kronor, från 2 300 - 2 500 miljoner.

Ebitda-resultatet spås nu bli en förlust om mellan 100 och 300 miljoner danska kronor, en upprevidering från tidigare om en förlust på mellan 400 och 600 miljoner. Likvida medel väntas landa på över 1 700 miljoner (1 700 - 1 900) vid årsskiftet.

"Med de senaste uppgraderingarna av vår finansiella guidning har vi avsevärt förbättrat vår kassaposition och vi närmar oss nu till och med ett break-even ebitda för 2022", säger Chaplin.

Man aviserade tidigare att man tecknat avtal med USA och Kanada om att leverera vaccin för apkoppar och ska nu leverera till fler länder, men hemlighåller vilka dessa är.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt