Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian Nordic erhåller flera vaccinorder från ett antal länder

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic har idag tecknat avtal med ett antal länder om att leverera vaccin mot apkoppar. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det aktuella utbrottet av apkoppor fortsätter att kräva ett snabbt och samordnat svar från hälsomyndigheterna. Vi är glada att kunna hjälpa nya såväl som befintliga länder från Europa, Asien, Mellanöstern och Amerika med leverans av vacciner, samtidigt som vi fortsätter våra dialoger med andra regeringar för att göra vaccin tillgängliga så snabbt som möjligt för att mildra situationen", säger vd Paul Chaplin.

Till följd av beställningarna höjer företaget återigen sina estimat gällande omsättningen för året. Man förväntar sig nu intäkter om mellan 2 700 och 2 900 miljoner danska kronor, från 2 300 - 2 500 miljoner.

Ebitda-resultatet spås nu bli en förlust om mellan 100 och 300 miljoner danska kronor, en upprevidering från tidigare om en förlust på mellan 400 och 600 miljoner. Likvida medel väntas landa på över 1 700 miljoner (1 700 - 1 900) vid årsskiftet.

"Med de senaste uppgraderingarna av vår finansiella guidning har vi avsevärt förbättrat vår kassaposition och vi närmar oss nu till och med ett break-even ebitda för 2022", säger Chaplin.

Man aviserade tidigare att man tecknat avtal med USA och Kanada om att leverera vaccin för apkoppar och ska nu leverera till fler länder, men hemlighåller vilka dessa är.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt