Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian

Bavarian Nordics covid-19-vaccinkandidat 90 procent effektiv enligt uppföljningsanalys av fas 2-studie

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordics vaccinkandidat mot covid-19 var 90 procent effektiv mot orginalstammen och omikronvarianten, visar en sex månaders uppföljningsanalys av fas 2-studien.

"Det är mycket uppmuntrande att de starka boostersvar som vi har rapporterat för ABNCoV2 mot alla varianter av oro bibehålls efter sex månader efter vaccination på nivåer som är associerade med en hög grad av effekt. Dessa senaste data stödjer ytterligare konceptet att ABNCoV2 skulle kunna vara ett universellt boostervaccin som inducerar starka och varaktiga immunsvar mot alla större problemvarianter, inklusive omikron, utan att behöva modifiera vaccinet. Vi ser fram emot att generera ytterligare data i den pågående fas 3-studien som inom kort kommer att öppna platser i Danmark", kommenterar ordförande och vd Paul Chaplin.

Sommaren 2020 meddelades att Expres2ion Biotechs joint venture Adaptvac tecknat ett avtal med Bavarian Nordic som licensierat de kommersiella rättigheterna till vaccinkandidaten.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt