Nyhet

Betsson

Betsson ny majoritetsägare i nigeriansk sportbettingoperatör

Bettingbolaget Betsson har blivit ny majoritetsägare i nigerianska sportbettingoperatören Betbonanza.

Betsson har gått från ett tidigare överenskommet ägande på 25 procent under första kvartalet till 60 procent av aktierna i Betbonanza. Det uppger vd Pontus Lindwall i en intervju med sajten iGaming Next.

“Vi tyckte att det var en bra tidpunkt att skala upp lite eftersom vi har sett bra resultat i siffrorna”, säger Lindwall i intervjun.

Enligt Betsson-chefen kommer Betbonanza att fortsätta verka oberoende trots en ny ägare.

“Vi är uppenbarligen ett ganska stort företag med en del resurser. Om vi kan hjälpa till på något sätt gör vi det gärna. Men de kommer att sköta sin egen verksamhet tills vidare”, säger Lindwall.

Nigeria är den enda afrikanska marknad där Betsson idag är operativa. Bolaget har även Betsafe i Kenya, men den rörelsen är inte igång för närvarande.

https://igamingnext.com/news/betsson-continues-africa-exploration-with-60-stake-in-nigerian-sports-betting-operator/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betsson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt