Nyhet

Betydade

Betydade kostnadsbesparingar i Raytelligence - Carlsquare

Nyligen meddelade radarsensorbolaget Raytelligence att man bytt vd samt omstrukturerar försäljningen mot de svenska kommunerna. Den nya verkställande direktören Per-Arne Viberg ställer nu om till indirekt försäljning mot kommunerna via samarbetspartners - och redan har flera avtal ingåtts med sådana partners. Det skriver Carlsquare i en uppdragsanalys.

Analyshuset spår att dessa partners kommer att lägga större orders vilket torde ge en viss volymrabatt. "Raytelligences lönsamhet bedöms ändå bli god vid denna typ av försäljning, även om marginalerna blir lägre jämfört med direktförsäljning till svenska kommuner."

Bolaget har tidigare avsatt stora resurser på säljorganisationen, som idag utgörs av åtta personer. Med antagande att varje säljare kostar 1 miljon kronor per år, innebär det flera miljoner kronor i besparingar, skriver Carlsquare.

Analyshuset inväntar Q4-rapporten innan några estimatförändringar görs.

"Vi prognosticerade i vår grundanalys den 8 november 2021 en kraftig tillväxt i Raytelligence intäkter från 5,0 miljoner kronor 2021 till 14,6 miljoner kronor 2022. Vi avvaktar med prognosjusteringar tills bolagets bokslutskommuniké har lämnats den 25 februari. Vår preliminära bedömning är dock att vi då kommer att revidera ned vår intäkts- och resultatprognos framförallt avseende 2022."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt