Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb Instruments storägare CHWA har nu ett innehav under 15 procent

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments meddelar att CHWA, som ägs av bolagets grundare och styrelseledamot Charles Walther, och professor Stig Bengmark via bolagen Hepar och Synbiotics nu har ett innehav som understiger flaggningsgränserna 15 respektive 5 procent. Detta som en följd av en riktad nyemission som bolaget kommunicerade 8 februari i år.

CHWA:s ägde tidigare 3 390 000 aktier (motsvarande ägarandel 17,4 procent). Efter registreringen av den riktade nyemissionen och genom köp av 10 000 aktier uppgår innehavet nu till 3 400 000 aktier. Det motsvarar 14,9 procent av kapital och röster.

Stig Bengmarks innehav via bolagen Hepar och Synbiotics uppgår till 1 miljoner aktier, motsvarande 4,4 procent efter nyemissionen (tidigare 5,1).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt