Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biden-administrationen ska kräva minskad nikotinhalt i cigaretter - WSJ-källor

Biden-administrationen har för avsikt att fullfölja en policy som kräver att tobaksföretag minskar nikotinet i cigaretter som säljs i USA till minimala eller icke-beroendeframkallande nivåer. Det uppger insatta källor till Wall Street Journal.

Policyn, som administrationen förväntas tillkännage redan nästa vecka, kommer sannolikt inte att träda i kraft på flera år. Detta då amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA först måste publicera en föreslagen maxnivå av nikotin.

FDA-tjänstemän har tidigare sagt att en minskning av nikotin i cigaretter till mycket låga nivåer skulle förhindra framtida generationer från att bli beroende av cigaretter och få nuvarande rökare att sluta.

1998 gick tobaksbolag med på att betala mer än 200 miljarder dollar för att hjälpa delstater att betala för sjukvård. Rökning står för cirka en halv miljon dödsfall i USA varje år.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Altria Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt