Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia

Biogaia kan lämna en ny omvänd vinstvarning för Q2 enligt analytiker - Di

Bioteknikbolaget Biogaia kan överraska med en till omvänd vinstvarning under andra kvartalet. Det uppgav Handelsbankens läkemedelsanalytiker Matthias Häggblom för Di TV.

Biogaia släppte en omvänd vinstvarning under första kvartalet. Och bolaget tros enligt Häggblom ha gått tillräckligt starkt för att kunna släppa en ny positiv vinstvarning för årets andra kvartal.

Bakgrunden är att Italien och Spanien, som är Biogaias största marknader, nu väntas komma tillbaka efter pandemistängningarna.

“Just nu gynnas de väldigt mycket av återöppningen”, sade han.

Häggblom kommenterade också den gynnsamma valutautvecklingen. Biogaia får idag mer än hälften av sin försäljning i dollar.

“Med tanke på dollarns utveckling mot kronan har Biogaia otrolig, om än artificiell, medvind just nu. Och bara 10 procent av kostnaderna är i dollar så det slår sannolikt även positivt på marginalen”, sade han.

Handelsbanken har rekommendationen köp på Biogaia.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.