Biogaias försäljning i Italien och Spanien på väg mot gamla toppnivåer redan i år enligt vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaias försäljning i Italien och Spanien på väg mot gamla toppnivåer redan i år enligt vd

Biogaias

Innan pandemin var Italien och Spanien bland bioteknikbolaget Biogaias fem största marknader. I en kommentar spår Handelsbanken att dessa två marknader kan ha minskat med 70 procent jämfört med 2019 men att de kommer återkomma till nivån före pandemin under 2023. Vid ett seminarie hos banken bedömde dock bolagets vd Isabelle Ducellier att försäljningen i de två länderna kan nå prepandemiska nivåer redan i år.

Vidare i kommentaren skriver Handelsbanken att det känns sannolikt att bolaget förvärvar fler distributörer givet beslutet att förvärva Everidis i USA i slutet av 2021.

"Även om många analytiker har blivit mer positiva till aktien, bedömer vi att våra långsiktiga prognoser fortfarande är högre än konsensus, drivet i synnerhet av vår optimistiska syn på utvecklingen i USA. Vår kortsiktiga rekommendation är Köp och vår långsiktiga rekommendation är Outperform. Aktien är en av våra favoriter och ingår i Småbolagslistan", konkluderar banken.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.