Nyhet

Bodyflight

Bodyflight ökar omsättning och vinst under fjärde kvartalet

Upplevelsebolaget Bodyflight ökade såväl omsättningen som vinsten i det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg 36,1 procent till 9,8 miljoner kronor (7,2).

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (1,5), med en rörelsemarginal på 27,6 procent (20,8). Resultatet före skatt var 2,3 miljoner kronor (1,1). Resultatet efter skatt blev 2 miljoner kronor (1,1).

Ingen utdelning föreslås (0).

Bodyflight-chefen Micha Velasco skriver i rapporten att restriktionerna nu lyft och att man förhoppningsvis kan vända blad vad gäller pandemin.

"De månader restriktionerna har varit i kraft har tydligt påverkat försäljningen negativt. Bodyflightkoncernen gör trots det sitt bästa år vad gäller rörelseresultatet (EBIT) sedan noteringen av bolaget 2018. Bodyflight har under 2021 lyckats leverera ett positivt rörelseresultat, ett positivt kassaflöde samt en vinst före skatt", skriver han.

Velasco menar att innevarande kvartal visar på bolagets potential lönsamhetsmässigt.

"Det fjärde kvartalet 2021 visade att bolaget har stor potential när det gäller vinstmarginal i takt med att omsättningen ökar. Perioden kan ge en indikation om hur ett kvartal kan se ut när omsättningen har normaliserats utan pandemi och restriktioner."

Framöver skall såväl omsättning som vinst öka.

"Under 2022 avser bolaget att bredda paketeringen av vår produkt. Vi kommer arbeta med nya kundsegment och nya partners. Utöver det kommer bolaget att fokusera på sin kärnverksamhet för att säkerställa den finansiella situationen framåt", skriver han.


Bodyflight, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning9,87,236,1%
Rörelseresultat2,71,580,0%
Rörelsemarginal27,6%20,8%
Resultat före skatt2,31,1109,1%
Nettoresultat21,181,8%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006FAAA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bodyflight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt