Börsveckan ger köpråd för Leovegas, Embellence och Enquest
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Leovegas, Embellence och Enquest

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Leovegas, Embellence och Enquest i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ecoclime, Systemair, Desenio och MTG.

Kasinobolaget Leovegas har kämpat i regleringsmotvind i snart fem år och därtill gjort tveksamma förvärv. Nu verkar motvinden falna både vad gäller regleringar men även genom förvärvsspåret i form av en bra start för Expekt. Börsveckan bedömer att värderingen är attraktiv och direktavkastningen god, vilket resulterar i ett köpråd.

Inomhuskomfortbolaget Ecoclime bidrar till lägre energikonsumtion i fastigheter, vilket är ett hett tema i dagsläget. Historiken är inte särskilt stark och bolaget har en ny vd vid rodret. Tidningen väljer därför att avvakta.

Ventilationsbolaget Systemair gynnas av det växande behovet av energieffektiviseringar. Bolaget värderas relativt högt, men erbjuder god befintlig tillväxt och fina marknadsutsikter. Börsveckan tvekar i sin slutsats, men väljer att avvakta med aktien.

Tapetbolaget Embellence har inte gjort aktieägarna glada sedan noteringen för ett år sedan. Operativt presterar bolaget hyggligt och värderingen har kommit ner en hel del. "Embellence är helt enkelt lite för billigt för att avstå. Köp.", skriver tidningen.

Börsfiaskot Desenio hade ett starkt 2020 men ett bedrövligt 2021. Bolaget har mycket att bevisa och balansräkningsrisken är hög, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Klassiska MTG har bytt skepnad ett antal gånger under årens lopp. Nu säljs e-sportdelen för en rejäl påse pengar och kvar blir spelrörelsen med tämligen osäkra utsikter. Tidningen ger rådet avvakta.

Brittiska oljebolaget Enquest täljer guld med smörkniv just nu tack vare stigande oljepriser. Aktien har rusat i år. "Vi gillar Enquest som en del i en välbalanserad och bred portfölj", skriver Börsveckan och köpstämplar aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Desenio

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt