Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bosch köper 12 procent av aktierna i Husqvarna - ska stärka batterialliansen (uppdatering 2)

(lägger till kommentarer från Bosch till Reuters)

Tyska Bosch köper aktier i svenska skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna och äger därefter cirka 12 procent, framgår det av ett pressmeddelande.

"Vi följer en systematisk tillväxtstrategi med vår affärsverksamhet för konsumenter. I detta ingår också att stärka befintliga partnerskap genom aktieinnehav", säger Boschs vice ordförande Christian Fischer i en kommentar.

Syftet bakom köpet är att stärka batterialliansen mellan företaget, skriver Bosch. Parterna ingår sedan 2020 i batterialliansen "Power for All Alliance".

Aktieköpet sker idag enligt Bosch som inte ger några detaljer om vem som står som säljare. Finwire har utan svar sökt Husqvarna för en kommentar. Även Di har varit i kontakt med bolaget som bett att få återkomma.

Investmentbolaget Investor är största ägare i Husqvarna med 16,8 procent av kapitalet, men ir-chef Magnus Dalhammar säger till Di att Investor inte är inblandade i affären.

Bosch har hittills köpt mindre än 5 procent av Husqvarna-aktierna och har ett avtal om att förvärva ytterligare cirka 7 procent, säger en talesperson för Bosch till Reuters.

Bosch skriver i sitt pressmeddelande att förvärvet av aktierna måste godkännas av den brasilianska konkurrensmyndigheten. Anledningen till det är att Brasilien har en låg nivå där köp av aktieposter måste godkännas.

"Det finns för närvarande inga planer på ett fullständigt övertagande", tillade Bosch talesperson till Reuters.

Husqvarna-aktien är vid 10.30 upp drygt 14 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt