Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Byggmaterialhandeln ökade med 7 procent under andra kvartalet

Svenska byggmaterialhandeln ökade med 7 procent under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Det kan jämföras med föregående kvartal när ökningen uppmättes till 19 procent, enligt Byggmaterialindex.

Försäljningstillväxten har varit huvudsakligen prisdriven, vilket innebär att volymerna minskat.

Proffshandeln har gått bättre än konsumentgrenen till följd av bland annat investeringar och byggprojekt som påbörjades förra året.

“Konsumenthandeln hade en betydligt svagare utveckling då hushållens köpkraft har minskat till följd av det tuffa ekonomiska läget. Eftersom byggmaterialhandeln är en konjunkturkänslig bransch ser läget osäkert ut framöver, med tanke på den höga inflationen och stigande räntor”, säger Monica Björk, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Geografiskt var utvecklingen som starkast i södra Sverige med en ökning på 11 procent, följt av Västra Götaland med 10 procent. För övriga regioner var försäljningstillväxten mellan 2-8 procent.

https://www.mynewsdesk.com/se/byggmaterialhandlarna/pressreleases/en-stor-del-av-foersaeljningstillvaexten-i-bygghandeln-under-foersta-halvaaret-kan-haenfoeras-till-prisoekningar-3195484

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BHG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt