Candles Scandinavia skriver femårsavtal värt minst 825 miljoner kronor - genomför riktad emission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Candles Scandinavia skriver femårsavtal värt minst 825 miljoner kronor - genomför riktad emission

Ljustillverkaren Candles Scandinavia har skrivit ett femårsavtal med kunden Rituals där bolaget garanteras minst 165 miljoner kronor i årlig volym under perioden 2023-2027. Affären är således värd totalt minst 825 miljoner kronor. Den kan också bli värd mer. Företaget reser också kapital genom en riktad emission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet innefattar tillverkning av 100 procent naturliga och paraffinfria doftljus som kommer att säljas i ett 40-tal länder.

Candles Scandinavia kommer att behöva utöka sin produktionskapacitet för att kunna leverera. Efterfrågan är större än vad bolaget kan tillgodose.

"Därför är ett sådant megaavtal på 825 miljoner kronor, som sträcker sig över en lång period om hela fem år och dessutom med en stor och framgångsrik kund som Rituals, en trygghet för fortsatt stora investeringar i ytterligare produktionskapacitet framöver”, säger vd Viktor Garmiani i en kommentar.

Candles Scandinavia genomför också en riktad emission om 42 miljoner kronor. Teckningskursen är 65 kronor per aktie. Emissionen har tecknats av befintliga och nya svenska och internationella institutionella investerare. Teckningskursen innebär en rabatt om cirka 10 procent mot den volymvägda genomsnittskursen de senaste fem dagarna.

Nyemissionen ger en utspädning om 7,6 procent av kapitalet och 3,7 procent av rösterna.

”Efterfrågan på våra 100% naturliga doftljus är fortsatt mycket stor och Candles Scandinavia ser goda möjligheter i att fortsätta investera i tillväxt och kapacitetsutbyggnad. Därför är denna framåtriktade tillväxtemission viktig för att bolaget ska tillföras nödvändig likviditet för fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet”, säger Ulf Gejhammar, styrelsens ordförande.

Candles Scandinavia avser att använda emissionslikviden från den riktade emissionen till att ytterligare stärka bolagets produktionskapacitet och rörelsekapital, vilket kan användas för att möta den snabbt växande efterfrågan. Bolaget bedömer att ytterligare en produktionslina kan vara i drift inom sex månader från det att den beställs från sin tillverkare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Candles Scandinavia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Candles Scandinavia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt