Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carl

Carl Armfelt ser köplägen i tillväxtbolag, lyfter fram fem aktier - Di

Tin Fonders förvaltare Carl Armfelt ser ett trendbrott i de hårt kurspressade tillväxtbolagen och lyfter i en intervju med Dagens industri fram fem aktier där han ser köplägen.

Tekniksektorn har haft en tuff inledande start på året i kölvattnet av en förhöjd inflation och stigande räntor. Armfelts fond Tin Ny Teknik, som han förvaltar tillsammans med Eric Sprinchorn, har fallit omkring 30 procent i år - vilket bland annat lett till att fonden kraftigt minskat på antalet innehav i portföljen.

De bolag förvaltaren nu tycker har attraktiva ingångslägen är Viaplay, Biogaia, Addnode, Biotage och Paradox. Samtliga aktier finns dessutom i fonden.

"Jag tror att man ska vara redo för ett tuffare klimat och allt kommer inte att flyga. Man måste vara än mer fokuserad och ha laserfokus på kvalité och bolag som kan fortsätta växa i en tuffare ekonomisk miljö", säger Armfelt.

https://www.di.se/nyheter/expert-investmentbolagen-att-kopa-nu-bra-affar-pa-sikt/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Addnode

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.