Case Group ingår avsiktsförklaring om att köpa samtliga fonder i Celina Fondförvaltning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Case Group ingår avsiktsförklaring om att köpa samtliga fonder i Celina Fondförvaltning

Kapitalförvaltaren Case Group har ingått en avsiktsförklaring om att köpa samtliga fonder i Celina Fondförvaltning, som tidigare hette Catella Fonder. Parterna avser nu att inleda due diligence-processen med mål att slutföra förvärvet i andra kvartalet 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Celina är ett helägt portföljbolag till Athanase Industrial Partners fonder och bedriver aktiv och alternativ kapitalförvaltning riktad till privata och institutionella investerare. Celina har bedrivit fondförvaltning sedan 1998 och har idag en stark plattform inom aktie-, ränte- och hedgefonder med en bred distribution via ett flertal samarbetspartners på retailmarknaden.

Case avser att av Celina förvärva sju fonder och tre fondmanagementavtal motsvarande en fondvolym om 14,2 miljarder kronor genom att erbjuda dels en kontantdel bestående av egna medel och banklån uppgående till 100 miljoner kronor, dels 12,8 miljoner nya aktier i Case. Transaktionen skulle innebära att ägarna till Celina kommer att äga 39 procent av aktierna i Case.

Slutligt förvärvsavtal är villkorat av bland annat att Finansinspektionen lämnar erforderliga tillstånd till förvärvet och extra bolagsstämma i Case beslutar om apportemission.

- Vår förväntan är att förvärvet redan under 2022 kommer att tillföra Case-koncernen en bruttoomsättning överstigande 120 miljoner kronor med god lönsamhet och att kostnaderna efter förvärvet kommer att minskas väsentligt genom realiserbara synergieffekter, kommenterar Johan Andrassy, vd för Case.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Case Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt