Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Castellums

Castellums vd Rutger Arnhult känner än så länge inte av något krisläge i fastighetssektorn - Di

Fastighetsbolaget Castellum vd Rutger Arnhult känner än så länge inte av något krisläge i fastighetssektorn, trots att aktierna har rasat på börsen i år.

"Det går upp och ned i fastighetsbranschen över tid, men vi är ganska hoppfulla", sa han på fastighetskonferensen Business Arena i Stockholm på onsdagen, rapporterar Dagens Industri.

"Vi upplever fortfarande att det rullar på. Visst finns företag som krymper, men lika många ökar", fortsätter Arnhult. Ytorna han talade om avser kontorsytor hos Castellums många hyresgäster.

Arnhult anser att hyresmarknaden är stark, men transaktions- och aktiemarknaden är mer osäkra. Köpare och säljare ligger en bit ifrån varandra, vilket bromsar transaktionshastigheten.

Rutger Arnhults två största innehav är fastighetsbolagen Castellum och Corem, aktierna är ned 47 respektive 70 procent hittills i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt