CD Projekt Red utvecklar nya spel inom Witcher och Cyberpunk, satsar på ny franchise
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD Projekt Red utvecklar nya spel inom Witcher och Cyberpunk, satsar på ny franchise

CD

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, håller på att utveckla nya spel inom detta område men också Cyberpunk. Därutöver har bolaget lanserat en ny stor franchise vid namn Hadar. Det framgår av en strategiuppdatering.

De nya spelen utvecklas internt.

Inom Witcher-serien har bolaget redan sagt att det jobbar på en trilogi där första spelet kommer heta Polaris. Nu uppges det att spelen kommer att släppas över en sexårsperiod och att det andra och tredje spelet kommer att förlita sig på den tekniska grunden för Polaris. Detta uppges "effektivisera utvecklingen och göra det möjligt för studion att fokusera på att förverkliga sin kreativa vision".

Därutöver har CD Projekt också tillkännagivit Witcher-spelet Canis Majoris som utvecklas av en extern studio.

“Detta är den första produkten som utvecklas utanför koncernen. Detta innebär dock inte att dess kvalitet kommer att ligga efter våra egna produktioner. Tekniskt sett kommer den att baseras på Unreal Engine 5, tillsammans med den verktygslåda som skapats för Polaris”, säger vd Adam Kicinski.

Vad gäller Cyberpunk har nästa spel inom denna serie fått kodnamnet "Orion" och kommer att utvecklas av en ny studio i Boston jämsides den befintliga i Vancouver. Enligt Kicinski har arbetet på Orion ännu inte startat.

När det kommer till Hadar twittrar bolaget att projektet "befinner sig i de tidigaste stadierna av den kreativa processen, vilket innebär att vi inte utvecklar något spel än, utan arbetar enbart med grunden för denna nya miljö".

https://twitter.com/cdprojektred/status/1577317922460024834

https://www.cdprojekt.com/en/media/news/cd-projekt-updates-its-strategy-2/

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.