Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cessatech

Cessatech rapporterar minskat rörelseresultat

Forskningsbolaget Cessatech redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade något under perioden.

Rörelseresultatet blev -3,9 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultatet före skatt var -4,0 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -3,3 miljoner danska kronor (-2,6).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,3 miljoner danska kronor (-1,6).

Likvida medel uppgick till 17,8 miljoner danska kronor (9,5).

Bolaget har fortsatt med planerade aktiviteter under kvartalet.

"Under det andra kvartalet 2022 slutförde vi rekryteringen av vår fas 2-studie 0206, den farmakokinetiska studien med CT001, och mycket viktigt erhöll vi myndighetsgodkännande för vår pivotala studie 0205, en randomiserad dubbelblind placebokontrollerad studie med 220 patienter", säger vd Jes Trygved i en kommentar.

Han fortsätter:

"Vi förväntar oss att dosera de första patienterna inom kort, vilket gör att vi kommer att ingå i en utvald grupp av företag som är i slutet av utvecklingen. Vi ser fram emot ett mycket spännande år för bolaget med en rikligt nyhetsflöde".

Cessatech, MdkkQ2-2022Q2-2021
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-3,9-3,1
Resultat före skatt-4,0-3,1
Nettoresultat-3,3-2,6
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,3-1,6
Likvida medel17,89,5


http://media.finwire.com/media/FWS00796E1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cessatech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cessatech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt