Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cessatech redovisar positiva fas 1-resultat för CT001

Forskningsbolaget Cessatech kandidat CT001 visade på relevanta kliniska exponeringsintervall i en fas 1-studie med 25 barn i åldrarna 1-17 år. Det framgår av ett pressmeddelande.

CT001 syftar till att behandla barn som genomgått elektiva kirurgiska ingrepp.

Vidare var de rapporterade biverkningarna huvudsakligen av mild intensitet och CT001 ansågs vara säker och väl tolererad i studien. De vanligaste biverkningarna var illamående och kräkningar.

"Med dessa data är vi nu ett steg närmare vårt slutliga mål att göra denna produkt tillgänglig för patienter. Att genomföra kliniska studier som involverar barn skapar särskilda utmaningar och därför en stor ansträngning från alla, i synnerhet de inblandade försöksdeltagarna, både barn och föräldrar, personalen och utredaren på sjukhuset och teamet för att göra detta möjligt", kommenterar vd Jes Trygved.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cessatech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cessatech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt