Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di

Di köpstämplar Ericsson, ser uppsida på 30 procent

Dagens Industri sätter köp på telekombolaget Ericsson och anser att aktien borde handlas till över 100 kronor, vilket indikerar en uppsida på 30 procent. Det framgår av en analys.

Bolaget har gått dåligt på börsen de senaste åren, inte på grund av den finansiella prestationen, utan av att ledningen mörkat uppgifter om misstänkta betalningar till terroristorganisationer i Irak och brutit mot uppgörelser med amerikanska justitiedepartementet.

Om man tittar enbart på den finansiella utvecklingen har Ericsson varit duktiga med att generera fritt kassaflöde (större än exempelvis Atlas Copcos), och i senaste rapporten höjdes även marknadsutsikterna för helåret.

"Bruttomarginalen hade dessutom sett bättre ut om inte en stor mjukvaruaffär förskjutits in i andra kvartalet. Ericsson förhandlar med Apple om patent- och licensavgifter, vilket betyder att höglönsamma intäktskronor faller bort under första halvåret, men det kommer en retroaktiv betalning när nya avtal är på plats. Dessutom återstår vändningen av Digital Services innan Ericsson ens kan sägas gå på alla cylindrar, så det finns utrymme för fortsatt god finansiell utveckling”, skriver Di.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ericsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt