Nyhet

Eco

Eco Atlantics köp av Aziman positivt för Africa Energys borrning av block 2B - Pareto

Eco Atlantic förvärvar drygt 16 procent av Azinam, något som är positivt för Africa Energy och Panoro skriver Pareto i en kommentar. Orsaken är att det tydligt ökar sannolikheten för borrningar i den planerade prospekteringsbrunnen i Block 2B.

Azinam är operatör på Block 2B men potentiell brist på finansiering har ökat osäkerheten kring framtiden, skriver banken. Eco Atlantic uppger dock att de redan är i diskussioner med befintliga aktieägare för att säkra de medel som behövs för att borra brunnen.

"Detta är positivt för Africa Energy och Panoro eftersom det väsentligt ökar sannolikheten för att borra den planerade prospekteringsborrningen på Block 2B under H2’22", kommenterar Pareto.

Africa Energy har ett intresse om 27,5 procent i Block 2B medan Azinam som operatör har 50 procent. Panoro och Crown Energy håller indirekt 12,5 respektive 10 procent.

Pareto har en köprekommendation på Africa Energy med riktkurs 4,5 kronor per aktie. Idag handlas aktien upp cirka 3 procent till 1,788 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt