Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer

Embracer lägger ner kanadensisk spelstudio - BN

Gamingbolaget Embracer lägger ner spelstudion Onoma i kanadensiska Montreal, rapporterar Bloomberg News.

Onoma, som tidigare hette Square Enix Montreal, är känt för att ligga bakom Go-mobilspelen, såsom Hitman Go.

Enligt källor har personalen fått besked om att studion nu läggs ner och att de kommer flytta över till en systerstudio, Eidos Montreal. Uppgifterna är bekräftade av Embracer. Åtgärden påverkar cirka 200 anställda.

Embracers beslut om nedläggning är annars anmärkningsvärt. Detta eftersom man förvärvade Onoma så sent som i maj, och gav det dess nya namn och varumärke förra månaden.

Enligt Bloombergs uppgifter verkar nedläggningen vara en del av ett större kostnadsbesparingsinitiativ.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt