Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracers

Embracers vd tvekade i månader innan miljardaffär med saudiska staten - Di

Gamingbolaget Embracers vd Lars Wingefors tvekade i månader innan han accepterade kapitalinjektionen på 10 miljarder kronor från Savvy Gaming Group, ägda av den saudiska statliga fonden PIF. Det uppger han i en intervju med Dagens industri.

Placeringen har uppmärksammats mycket, dels för den höga premien, men också för att nya investeraren kommer från ett icke-demokratiskt land. Wingefors är dock noga med att påpeka att detta inte kommer påverka Embracers värderingar och att det fortsatt är han som styr bolaget.

Med detta sagt uppger sig Wingefors vara övertygad om att SGG:s investering är “helt rätt” för Embracer.

“Att bygga ett stort bolag handlar om att ta en del jobbiga beslut och då har det här varit det bästa. Det skulle säkert vara uppfriskande om det fördes en debatt om ESG kopplat till kapital men jag tänker fokusera på att göra affärer och har ingen ambition att bli politiker eller talesperson för det här”, sade Wingefors till Di.

Wingefors kommenterade också SGG:s investering i ett pressmeddelande som skickades ut sent på fredagskvällen. I det öppnade han bland annat för att låta SGG få representation i Embracers styrelse genom sin vd Brian Ward.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt