Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers inleder bevakning av Crunchfish, sätter motiverat värde till 48-63 kronor

Emergers har inlett bevakning av mjukvarubolaget Crunchfish med ett motiverat värde 48-63 kronor per aktie, enligt en uppdragsanalys.

Bolaget har utvecklat en egen lösning inom offlinebetalningar och har en pågående pilot med två banker i Indien, varav ena är HDFC Bank med över 60 miljoner kunder.

I analysen skriver Emergers att de förväntar sig att Crunchfish tecknar ett initialt avtal med en stor bank som HDFC redan i år. Det väntas skapa en snöbollseffekt. Men "då inget avtal ännu är tecknat, kan vi bara spekulera i hur avtalet kommer att se ut", skriver analyshuset.

Under basscenariot prognostiserar Emergers att bolagets lösning kommer rullas ut till 100 miljoner användare hos bankkunder tills 2026. Det innebär årliga intäkter på nästan 300 miljoner kronor. I bullscenariot bedöms intäkterna kunna uppgå till 725 miljoner kronor år 2026.

"Med en mycket skalbar plattform, förväntar vi oss att över 70 procent kommer att spilla över till ebitda på lång sikt", skriver Emergers.

Det påpekas i analysen att snabbheten i implementeringen och avgiften per användare är två viktiga variabler som har en betydande påverkan på prognosen och värderingen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Crunchfish

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Crunchfish

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt