Emergers inleder bevakning av Crunchfish, sätter motiverat värde till 48-63 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers inleder bevakning av Crunchfish, sätter motiverat värde till 48-63 kronor

Emergers

Emergers har inlett bevakning av mjukvarubolaget Crunchfish med ett motiverat värde 48-63 kronor per aktie, enligt en uppdragsanalys.

Bolaget har utvecklat en egen lösning inom offlinebetalningar och har en pågående pilot med två banker i Indien, varav ena är HDFC Bank med över 60 miljoner kunder.

I analysen skriver Emergers att de förväntar sig att Crunchfish tecknar ett initialt avtal med en stor bank som HDFC redan i år. Det väntas skapa en snöbollseffekt. Men "då inget avtal ännu är tecknat, kan vi bara spekulera i hur avtalet kommer att se ut", skriver analyshuset.

Under basscenariot prognostiserar Emergers att bolagets lösning kommer rullas ut till 100 miljoner användare hos bankkunder tills 2026. Det innebär årliga intäkter på nästan 300 miljoner kronor. I bullscenariot bedöms intäkterna kunna uppgå till 725 miljoner kronor år 2026.

"Med en mycket skalbar plattform, förväntar vi oss att över 70 procent kommer att spilla över till ebitda på lång sikt", skriver Emergers.

Det påpekas i analysen att snabbheten i implementeringen och avgiften per användare är två viktiga variabler som har en betydande påverkan på prognosen och värderingen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crunchfish

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Crunchfish

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.