Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers sänker motiverat värde för Motion Display - men ser betydande omvärdering om marknaden rör på sig

Emergers sänker det motiverade värdet för displaybolaget Motion Display till 2,1-2,5 kronor per aktie (2,8-3,3) i en ny uppdragsanalys. Den nya riktkursen gäller för kommande 12-24 månader.

Revideringen är gjord på avsaknad av ett stabilt orderflöde och en svagare än väntad försäljning under första halvåret 2022.

Emergers väljer dock att understryka att Motion Display erbjuder en unik teknik och stora kostnadsfördelar. Bolagets e-pappersdisplayer är väldokumenterade att generera en betydande försäljningsökning åt detaljhandlare. Och nu har bolaget också rekryterat en ny global försäljningschef, vilket innebär att man har en solid grund för en ambitiös internationell expansion, skriver Emergers.

Slutligen uppges det att bolaget står att redo att leverera, vilket betyder att om marknaden skulle börja röra på sig, kommer det leda till en betydande omvärdering.

https://www.emergers.se/motion_d/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Motion Display

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Motion Display

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt