Nyhet

Endomines produktionsupptrappning vid Pampalo har gått enligt plan under Q1

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines produktionsupptrappning vid Pampalo-gruvan under januari-mars har utvecklats helt enligt planerna. Det framgår av en verksamhetsuppdatering.

Bolaget har under perioden haft en produktion på cirka 1 259 oz eller 38,9 kg, varav över 80 procent producerades under perioden februari-mars. Produktionsvolymerna väntas bli markant högre under de kommande veckorna och månaderna, enligt vd Kari Vyhtinen.

Vyhtinen kan också avslöja att Pampalo-verksamheten haft positiv ebitda under en av månaderna i det första kvartalet.

När det kommer till Friday-gruvan i Idaho måste bolaget som tidigare meddelat göra mer underjordisk ifyllnadsborrning. Detta för att kunna definiera malmgränserna för effektiv planering av malmbrytningen och strossarna.

"Resultaten från den redan genomförda underjordiska borrningen kommer att fås under april 2022, varefter planeringsarbetet kommer att fortsätta baserat på den nya informationen. Endomines kommer att fortsätta uppdatera situationen när planeringsarbetet är klart och beslut görs om hur man går framåt", heter det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt