Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Engcon

Engcon börjar handlas på Stockholmsbörsen 17 juni - teckningskurs satt till 46 kronor

Engcon, som är världsledande inom tiltrotatorer, har fastställt sin noteringskurs till 46 kronor per aktie inför sin notering på Stockholmsbörsen. Det innebär ett börsvärde om cirka 7 miljarder kronor. Första handelsdag blir den 17 juni.

Anmälningstid för allmänheten är den 8-15 juni. Institutionella ägare har ytterligare en dag på sig att teckna. Totalt säljer huvudägarna cirka 26,1 procent av kapitalet.

Det totala värdet av aktierna som erbjuds är cirka 1,8 miljarder kronor. Om övertilldelningsoptionen används uppgår det till cirka 2,1 miljarder kronor.

Nordstjernan, fonder förvaltade och rådgivna av Capital Research, Svolder, Formica Capital, Handelsbanken Fonder, Andra AP-fonden, Odin Fonder och Strand Kapitalförvaltning har med förbehåll för vissa sedvanliga villkor åtagit sig att förvärva aktier för 1,4 miljarder kronor. Det innebär att cornerstoneinvesterarna tar cirka 66,8 procent av aktierna.

Engcons huvudkontor är beläget i Strömsund och bolaget hade under förra året i snitt 327 anställda. Bolaget har två produktionsanläggningar varav en i Strömsund och en i Niepruszewo, Polen. Engcons produktion består huvudsakligen av montering av inköpta komponenter vilket möjliggör en låg kapitalbindning. Det gör det också enkelt att anpassa och nyutveckla produkter.

Nordea är Sole Global Coordinator och Joint Bookrunner. Carnegie är Joint Bookrunner.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Engcon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Engcon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt