EU-kommissionen har skjutit upp sin handlingsplan för värmepumpar - Ehpa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EU-kommissionen har skjutit upp sin handlingsplan för värmepumpar - Ehpa

Europeiska kommissionen har skjutit upp sin handlingsplan för värmepumpar till efter EU-valet i juni nästa år. Det uppger branschorganisationen European heat pump association, Ehpa.

Beslutet kommer trots kommissionens upprepade försäkringar om att handlingsplanen skulle lanseras i början av 2024.

"Efter valet kommer en ny kommission att vara på plats. Även om den beslutar att ta upp handlingsplanen kommer förseningen att bli avsevärd", uppger Ehpa.

Ehpa är uppenbart besvikna över utfallet och tar upp att värmepumpsbolagen investerat över 7 miljarder euro i produktionskapacitet för att kunna utöka utrullningen av värmepumpar.

"Europa ligger efter när det gäller att minska koldioxidutsläppen från värme. Men i stället för att ta itu med frågan genom att utveckla och publicera den utlovade handlingsplanen för värmepumpar, har kommissionen sparkat ut den i det långa gräset", uppger generalsekreteraren Thomas Nowak i ett pressmeddelande.

Han fortsätter.

"Att skjuta upp slutförandet av denna plan efter valet kan bara kallas ett misstag. Vi uppmanar ordförande Ursula von der Leyen, energikommissionär Simson och alla kommissionärer att snarast se över planen och ändra den."
Ålandsbanken har tagit upp frågan i ett morgonbrev.

"EU skjuter enligt uppgifter på sitt planerade policypaket för att stödja en ökad migration till värmepumpar, Heat Pump Action Plan, till efter valet till EU-parlamentet i juni nästa år. Om så blir fallet är det ett negativt besked för värmepumpstillverkare som Nibe med flera", skriver banken.

https://www.ehpa.org/news-and-resources/press-releases/the-european-commission-has-postponed-its-heat-pump-action-plan-until-after-the-eu-elections-the-decision-comes-despite-the-commissions-repeated-assurances-that-the-action-plan-would-be-out/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Energy Save

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt