Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Energy Save aktie (ESGR B)

Om bolaget
ES Group utvecklar och erbjuder kostnadseffektiva, smarta och flexibla produkter för maximal energibesparing inom värmepumpsområdet. Bolaget digitaliserar konsultinsatsen och industrialiserar installationsprocessen genom nya innovativa lösningar för bland annat nyproducerade fastigheter och befintliga fastighetsbestånd. ES Energy Save marknadsför sina produkter under registrerade varumärket ES i 18 länder och har sedan 2009 sålt över 10 000 luft/vatten-värmepumpar. ES Group är under september 2020 aktuella med en börsnotering av bolagets aktie, en IPO på marknadsplatsen Spotlight.
Dölj beskrivning ▲
Om aktien
NamnEnergy Save
StatusNoterad
TickerESGR B
ListaFirst North
LandSverige
SektorIndustri
BranschEnergi & Återvinning
UtdelningNej
Första handelsdag30 Sep 2020
Nästa rapport19 Dec
Antal ägare Avanza2,124 st
Antal ägare Nordnet615 st

Energy Save aktiekurs

Köpa Energy Save

Analysera Energy Save

Handla Energy Save

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Energy Save

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Rapportestimat Energy Save

Bolag i samma branch som Energy Save

Zaptec

Zaptec är ett norskt bolag verksamma inom fordonsindustrin.

Läs mer om Zaptec

Scandinavian Enviro

Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för utvinningen utav kimrök, olja, stål och gas genom återvinning av uttjänta däck.

Läs mer om Scandinavian Enviro

Re:NewCell

Re:NewCell är verksamma inom textilåtervinning och massaproduktion.

Läs mer om Re:NewCell

Aker Carbon Capture

Aker Carbon Capture är verksamma inom tillverkningsindustrin.

Läs mer om Aker Carbon Capture

Tomra Systems

Tomra Systems är ett teknikbolag som utvecklar produkter för automatiserad returhantering.

Läs mer om Tomra Systems

Quantafuel

Quantafuel är ett norskt bolag verksamma inom avfallshantering.

Läs mer om Quantafuel

Blankning i Energy Save

EmittentEnergy Save
Blankat just nu0.41%
1 vecka sedan0.41%
1 månad sedan0.41%
6 månader sedan0.41%
Senast förändrad09 May

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

BlankareGSA Capital Partners LLP
Positionsändring:09 May
Position0%
Föregående position<0.5%

FAQ - Vanliga frågor och svar om Energy Save

Ska man investera i Energy Save aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Energy Save en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Energy Save.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Energy Save utdelning och direktavkastning?

Nej, Energy Save har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Energy Save rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2023-12-19.

Det är altså 19 dagar kvar till nästa rapport i Energy Save.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Energy Save senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Energy Save: ES Energy Save Holding AB publ -Delårsrapport maj-juli 2023-03 - Rättelse: Offentliggörande av delårsrapport, 1 maj - 31 juli 2023

Nuvarande blankning i Energy Save

Just nu är 0.41 procent av kapitalet blankat i Energy Save jämfört med förra veckan då det var 0.41 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde 09 May.

Energy Save senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Energy Save i sitt senaste utlåtande: Redeye sänker motiverat värde för ES Energy Save till 150 kronor (190). Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Energy Save

Många som är intresserade av Energy Save titar ofta på andra bolag i samma branch, Energi & Återvinning. Några av de mest populära bolagen är Zaptec från Norge, Scandinavian Enviro från Sverige och Re:NewCell från Sverige

Energy Save forum

Var kan jag diskutera Energy Save och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Energy Save: Energy Save forum.

När du har hittat ett aktieforum för Energy Save som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Energy Save via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Energy Save

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Energy Save

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Energy Save!

STÄNG X
Handla aktier i Energy Save
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 13 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Energy Save aktie att handla på börsen?

Ja, Energy Save är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Energy Save.

Vad har hänt med Energy Save aktien?

Här är den senaste nyheten där Energy Save nämns: ES Energy Save investerar i ny delägd fabrik i Turkiet.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Energy Save aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Energy Save aktien - är den övervärderad?

Energy Save kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Energy Save aktien - är den undervärderad?

Energy Save kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Energy Save aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Energy Save. Hos dessa nätmäklare kan du även se Energy Save aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Energy Save?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Energy Save på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.