Nyhet

Fanatics

Fanatics i diskussion att förvärva bettingbolaget Tipico - CNBC-källor

Sportklädessäljaren Fanatics befinner sig i diskussioner om att förvärva sportbettingbolaget Tipico, uppger två anonyma insatta källor till CNBC.

Tipico har idag en liten amerikansk sportspelverksamhet, med licenser i New Jersey och Colorado, men är den ledande leverantören av sportspel i Tyskland, enligt bolaget själva.

Bolagets ordförande Michael Rubin sålde förra veckan sitt 10-procent stora ägande i Harris Blitzer Sports Entertainment, som äger Philadelphia 76ers and New Jersey Devils. Detta öppnar upp för sportbetting, då det amerikanska nationella basketförbundet förbjuder ägare av lag att verka inom spel på sport.

"Vi kan vara nummer 1 i världen i den branschen [sportbetting] om 10 år", sade Rubin till Sports Business Journal tidigare i år. "Det verkar ambitiöst för någon som inte är i branschen idag, men våra strategiska fördelar är att vi är ett av de mest kända digitala sportvarumärkena och vi berör så många fans."

Det har tidigare spekulerats i att Fanatics eller någon annan aktör potentiellt skulle kunna köpa upp svenska sportbokslevarantören Kambi. Efter en volatil handel under morgonen handlas Kambi ner 4,2 procent, samtidigt som OMXS30 går starkt med en uppgång på 2,8 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kambi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kambi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt