Fingerprint Cards presenterar villkoren i sin företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fingerprint Cards presenterar villkoren i sin företrädesemission

Teknikbolaget Fingerprint Cards har presenterat villkoren i den företrädesemission man offentliggjorde 10 oktober om 300 miljoner kronor.

Avstämningsdagen är 8 november. Befintliga A-aktieägare kommer tilldelas 1 uniträtt per befintlig aktie, där 16 rätter berättigar för teckning av en A-unit. Samma villkor gäller för B-aktien.

Totalt kommer 375 000 A-units och cirka 19,4 miljoner B-units att ges ut. Varje B-unit består av 5 B-aktier och 1 vederlagsfri teckningsoption som ger rätt att teckna 1 ny B-aktie.

Teckningskursen för både A- och B-units är 15,1 kronor, vilket motsvarar en underliggande teckningskurs på 3,02 kronor. Före transaktionskostnader kommer Fingerprint således erhålla totalt högst 305,2 miljoner kronor.

Emissionen för B-aktierna är fullt garanterad av olika investerare.

Vidare har Fingerprints beslutat om en kvittningsemission riktad till hybridinvesterare på cirka 25,4 miljoner B-aktier. Teckningskursen är densamma som den i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen måste bli godkänd på bolagsstämman 2 november.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.