Nyhet

Fiskars rekryterar ny chef för Terrra

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars genomför förändringar i ledningen som ett led i den nya tillväxtstrategin.

Charlene Patten Zappa har utnämnts till direktör för Terra-verksamhetsenheten. Hon kommer framöver att rapportera direkt till vd och ingå i koncernledningen. Tillträde är idag. Patten Zappa kommer närmast från amerikanska livsmedelsbolaget J.M. Smucker Company, där hon var Senior Vice President, Integrated Consumer Experience & Innovation. Innan det arbetade hon inom konsumentjätten Procter & Gamble. Den nuvarande chefen för Terra, James Brouillard, lämnar bolaget omgående.

Vidare kommer Tina Andersson, direktör för konsumentupplevelser & kommunikation, att lämna bolaget. Området kommer att delas upp, en process som bedöms ha liten påverkan på antalet anställda.

"Vi har gjort fina framsteg i implementeringen av vår nya tillväxtstrategi, och vårt mål är att säkerställa accelerationen av organisk omsättningstillväxt. Därför måste vi utvecklas som organisation. […]", säger vd Nathalie Ahlström i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt