Fokus över till vinstutvecklingen i Schibsted - Pareto höjer riktkursen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Fokus över till vinstutvecklingen i Schibsted - Pareto höjer riktkursen

Fokus

Pareto Securities höjer sin riktkurs för mediebolaget Schibsted till 240 kronor (220) med upprepad köprekommendation. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Analyshuset skriver att det förblir positivt till bolaget och anser att risk/avkastning-förhållandet blivit än mer attraktivt i Adevinta, som står för cirka 60 procent av Schibsteds värde.

"Adevinta har visat sig vara motståndskraftig i nästan två år nu, är förväntas växa snabbare än Schibsted och handlas till en historiskt låg värderingspremie", skriver Pareto.

Vad gäller Schibsted exklusive Adevinta bedöms fokus flytta nu mer mot vinstutvecklingen av de underliggande tillgångarna. Här ser Pareto två risker under 2023, dels en inbromsad momentum i Marketplaces Norge samt en minskning av den höga marginalen i News Medias reklamintäkter, vilket skulle få en negativ påverkan på koncernens ebitda.

Pareto reviderar ner sina ebitda-estimat för de två områdena med 7 procent under 2023/24. Effekten på resultatet väntas motverkas av av återköp av skulder och lägre räntor som minskar de finansiella kostnaderna.

https://research.paretosec.com/PARETO_TD_TRACK/external/download?q=1b34963404bdfd3dcf3943ad3e5e7f670bc1b9d62Dro3PQm63dDq62YFqm7dCvQxty3w8JPL%2FYdNlJ%2BhKpCPZKHNw1m7vUuG9JRcMuOQm6BRdUoStjyzL%2B6Ypa43PyvdziGBm7tpMcjb0XT5I%2F%2BD2yAf48%2FTkHveJs3D%2FFxMlNpCf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Schibsted

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Schibsted

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt