Försäljningsaktuella Västsvensk Logistik fick ett hyggligt slut - Afv

Nyhet

Försäljningsaktuella

Försäljningsaktuella Västsvensk Logistik fick ett hyggligt slut - Afv

Fastighetsbolaget Västsvensk Logistik säljer sin enda fastighet, Kappahls centrallager i Mölndal.
Prislappen är godkänd och innebär att Västsvensk Logistik efter snart två års svacka ändå ser ut att bli en helt okej placering. Och för den som letar kortfristig parkeringsplats med lite ränta kan aktien vara värd att behålla ytterligare något längre, skriver Affärsvärlden i en kommentar på fredagen.

Affären är sannolikt klappad och klar vilket innebär att 106 kronor i värde finns att hämta. Aktien byter nu händer till kurser kring 103 kronor. Transaktionen väntas stänga i första kvartalet vilket innebär att man får knappt 3 procent avkastning på 2-3 månader, skriver tidningen.

"Västsvensk Logistik som alltsedan coronakrisen briserade sett lite halvrisigt ut tycks alltså få ett hyggligt slut trots allt. Det är ett positivt tecken för den som trots nackdelarna med detta produktslag gillar den här sortens fastighetsbolag", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Västsvensk Logistik

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Västsvensk Logistik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev