Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatta

Fortsatta utmaningar inom jordbruksbranschen - trots återupptagna leveranser från Ukraina

Trots att spannmålsleveranserna förnyas från Ukraina står branschen fortfarande inför utmaningar. Det säger flera företag inom branschen, skriver Wall Street Journal.

Priserna på sädesslag som vete har stigit kraftigt sedan kriget i Ukraina bröt ut. Även dåligt väder i Sydamerika har hjälpt till att driva priserna uppåt. Det har även gjort att leveranserna blivit färre under årets gång.

Idag återupptogs leveranserna av spannmål från Ukraina, vilket har fått priserna att gå ned. Dock kommer det ta tid innan volymerna kommer upp i samma nivåer som innan kriget, säger Archer-Daniels-Midlands vd Juan Luciano under ett analytikermöte.

"Vi behöver två mycket goda år med goda skördar i Nordamerika och Sydamerika för att få lite mer lättnad i de nuvarande lagren av utbud och efterfrågan", sade Luciano till tidningen.

Ukraina är en av världens största producenter av sädesslag. I morse gick det första fartyget ut från hamnen i Odessa efter att landet skrivit på ett avtal med Ryssland om att få exportera spannmål.

https://www.wsj.com/articles/farm-giants-expect-continued-food-supply-problems-despite-ukraine-grain-deal-11659261602

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Archer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Archer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt