Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatta

Fortsatta utmaningar inom jordbruksbranschen - trots återupptagna leveranser från Ukraina

Trots att spannmålsleveranserna förnyas från Ukraina står branschen fortfarande inför utmaningar. Det säger flera företag inom branschen, skriver Wall Street Journal.

Priserna på sädesslag som vete har stigit kraftigt sedan kriget i Ukraina bröt ut. Även dåligt väder i Sydamerika har hjälpt till att driva priserna uppåt. Det har även gjort att leveranserna blivit färre under årets gång.

Idag återupptogs leveranserna av spannmål från Ukraina, vilket har fått priserna att gå ned. Dock kommer det ta tid innan volymerna kommer upp i samma nivåer som innan kriget, säger Archer-Daniels-Midlands vd Juan Luciano under ett analytikermöte.

"Vi behöver två mycket goda år med goda skördar i Nordamerika och Sydamerika för att få lite mer lättnad i de nuvarande lagren av utbud och efterfrågan", sade Luciano till tidningen.

Ukraina är en av världens största producenter av sädesslag. I morse gick det första fartyget ut från hamnen i Odessa efter att landet skrivit på ett avtal med Ryssland om att få exportera spannmål.

https://www.wsj.com/articles/farm-giants-expect-continued-food-supply-problems-despite-ukraine-grain-deal-11659261602

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Archer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Archer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt