Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

GE

GE vidhåller vinstprognos trots motgång inom förnybar energi

Amerikanska industrikonglomeratet General Electric upprepar sina vinstutsikter för i år eftersom den goda efterfrågan i flygindustrin kompenserar för utmaningar inom verksamheten för förnybar energi. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Inför ett investerarmöte senare under dagen sade företaget att det förväntar sig en justerad vinst på 1,60 till 2,00 dollar per aktie år 2023, med en hög ensiffrig intäktstillväxt.

En ökning av efterfrågan på flygresor har drivit upp försäljningen inom flygdivisionen, som tillverkar och underhåller motorer till flygjättarna Boeing och Airbus.

GE uppskattade att verksamheten kommer att ge en tvåsiffrig intäktstillväxt i år, vilket väntas leda till en rörelsevinst på 5,3-5,7 miljarder dollar.

Men GE Vernova, företagets portfölj av energiverksamheter, förväntas rapportera en rörelseförlust på mellan 200 miljoner och 600 miljoner dollar år 2023.

GE:s affärsområde för förnybar energi har inte lyckats gå med vinst under de senaste åtta kvartalen på grund av en kombination av svag efterfrågan, högre råvaru- och arbetskraftskostnader och problem med försörjningskedjan.

Bolagets vd Larry Culp upprepade planerna att knoppa av GE Vernova någon gång i början av 2024.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om General Electric

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien General Electric

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt